maanantai 6. toukokuuta 2013

Jääkiekon MM-kisat

Kaikkihan näistä puhuvat! Joko sitten peleistä, tuloksista, Suomen joukkueesta - mahdollisuudesta MM-kultaan. Tai sitten siitä, miten kamalaa on tämä kaksi viikkoinen, kun joka tuutista tulee kiekkoa, kiekkoa ja lisää kiekkoa. Ymmärrän teitä, mutta...

...kiekkohan on Suomen kansallislaji. Kiekko yhdistää kansaa. On jotenkin uskomatonta, että miten hiljainen ja sulkeutunut Suomalainen yhtäkkiä pystyy puhumaan ihan kenen kanssa tahansa - jos kyse on jääkiekosta. Positiivsta, negatiivista, neutraalia asennetta. Kaikkea tätä tarvitaan, mutta se on fakta, että jos Suomi voittaa kultaa, koko maa on sekaisin ja toreilla ovat juhlimassa myös ne ihmiset, joita ei jääkiekko pätkääkään kiinnosta. Jokainen tämänkin blogin lukia sai kokea sen vuonna 2011, kun Suomi voitti kultaa nuijimalla Ruotsin finaalissa 6-1. Ihmsiet puhuvat tästä vieläkin. Tunne, tunnelma, meininki - kaikki oli uskomatonta. Se ihmisten määrä, meteli, laulu, huuto, tanssi - uskomatonta.

jokaiset MM-kisat tulevaisuudessa muistuttavat minua tuosta. Tuosta upeasta finaalista ja sen jälkeisestä tunnelmasta - jota muuten riitti useamman viikon. Poika saunoo - biisi soi joka paikassa ja ihmiset itki. Huhhu. On Suomalainenkin hemmetin hieno ihminen ja yhteisösslyys on valtavaa tuollaisella hetkellä. Kaikki olivat toistensa kavereita. Mahtavaa. Sanat eivät edes riitä kuvailemaan sitä tunnelmaa...

...kuten tuosta tekstistä jo huomaa ja pystyy päättelemään, olen itse järkyttävän suuri jääkiekko- fani. Ei väliä mitkä maat, mikä sarja, mies vai nais, kunhan on kiekkoa!

Mutta nyt tämän vuotisiin kisoihin. Venäjä on taas näyttänt olevansa ylivoimainen, ainakin noita pienimpiä maita vastaan. Todelliset testit - jos niitä edes Venäjälle saadaan - tulevat vasta pudotuspeleissä - ehkä. Toinen suosikki Kanada on aloittanut suoraan sanottuna huonosti. Mutta eiköhän ne kanukitkin siitä syty - niinkuin aina - viimeistään Suomea vastaan. Suomen kulta mahdollisuuksiin en usko. Kärki on liian kapea - yksi kentällinen - eikä puolustuskaan vakuuta. Toisaalta, Antti Raantan, Ässien mestari maalivahti on loistava, kerrassaan uskomaton kaveri. Pystyy voittamaan pelejä yksin. Jos Suomen puolsutus pystyy edes vähän tukemaan Raantaa ja meidän kärkipelaajat saavat pari pomppua kohdalleen pudotuspeleissä, niin mahdollisuus on olemassa - teoriassahan se on aina olemassa. Siksi näihin kisoihin joka vuosi lähdetään.

Monen mielestä varmasti hemmetin tylsä - ja turha - päivitys, mutta ajankohtaisista aiheistahan on helppo - ja mielekästä - kirjoittaa todella pitkiäkin pätkiä. Nyt kuitenkin lopetan tähän ja palataan asiaan kun pudotuspelit alkavat - Aivan varmasti!

Kaikille kiekon ystäville mahtavia MM-kisa hetkiä ja niille, jotka tästä vähemmän välittävät, koittakaa kestää! ;)

PS. 6-1 ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti