lauantai 13. huhtikuuta 2013

Ikea


Vihdoin! Sain toteutetuksin sen kauan suunnitellun ikea reissun! Ikeahan on tuossa "vieressä" , kävelen sinne noin 15 minuuttia, mutta ongelmana on - tietysti - se, etten saa tuotua sieltä mitään isompaa! Iso kiitos Tiinalle, joka lähti meikäläiseen messiin ihan omasta tahdostaan, ei tarvinnut edes suostutella, ainakaan kovin paljon! 

Mitä sieltä sitten tarttui mukaan? En ala luettelemaan kaikkea tilpehööriä, mutta maininnan arvoisena pidän uutta tietokonepöytääni! 200cm x 60cm pöytälevy ja siihen viisi jalkaa. Ai että, en ole haaveillut pitkästä pöydästä kuin, noh, koko ikäni! Uuden tietoknetuolinkin sain ostettua, jumalauta ku olikin mukava istuttava, ainakin sen kolme sekuntia kun kokeilin. Rahaakaan ei mennyt niinpaljon kuin alunperin on ajatellut, joten plussaa siitäkin. 

200cm x 60cm pöytälevy. Kuva lainattu Ikean sivuilta.

70cm korkea. Varsin tavallinen jalka. Kuva lainattu Ikean sivulta.


Ja jottei ostokset jäisi tähän, niin pakkohan sitä oli kesäksi hankkia parvekekalusteet! Lasipöytä ja kaksi tuolia, ihan perus polyrottinkia metallijaloilla. Nämä hommasin tarjousladosta (tai tunnetummin tarjoustalosta, mutta latohan se oikeasti on!) 




Palataan tuohon ikeaan. Aivan uskomattoman hyvää ruokaa,  jälleen kerran! Ja nytkun puhutaan siitä ruoasta niin palataanpas ajassa taaksepäin ja käsitellään hetki tuota hevosenliha SKANDAALIA, joka sekin sai tämän pienen maan lähes sekaisin. Itsehän en ymmärtänyt noussutta kohua, joka nousi siitä, että pakkausmerkinnät eivät vastanneet pakkauksen sisältöä. Silti, keskusteluissa kuuli lähes poikkeuksetta siitä, että miten ihmiset voivat syödä hevosta? Hevonenhan on kotieläin siinä missä koira ja kissakin. Naurettavaa. Lisäksi kohun suuruus ihmetyttää senkin takia, että minkäänlaista terveysriskiä ei tainnut olla? Tai en ainakaan ole kuullut, että hevosenlihalle olisi joku allerginen? Kaipa tämäkin voi olla mahdollista, varsinkin tässä maassa. Ylipäätäänkin tällaiset kohut saavat meikäläisen hihittelemään kuin pikkuflikka. Tässä maassa on paljon, suoraan sanottuna helvetisti ongelmia jotka pitäisi ratkaista tai ainakin saada jonkinlaiseen järjestykseen, mutta sitten - varsinkin media - suurentelee tällaista, jolla ei periaatteessa ole minkäänlaista vaikutusta "tavallisen" ihmisen arkeen, vai onko muka? 




On tietysti hyvä, että tämäkin asia otettiin puheeksi. Tottakai pakkausmerkintöjen on vastattava tuotetta, mutta minkäs - edes systeemi - sille mahtaa, jos joku ulkopuolinen kusettaa? On selvää, ettei valtiolla ole varaa, aikaa eikä edes välttämättä haluja testata kaikkea ruokaa ja muita elintarvikkeita joita Suomeen tuodaan ulkomailta, joten siinäkin suhteessa tällaisen yksittäisen tapauksen nostaminen skandaaliksi on käsittämätöntä. Entäs jos minun tänään ostamassani meetvurstissani on hevosenlihaa, vaikka pakkausseloste sanoo jotain aivan muuta? Entä sitten? Pistän sen silti hyvillä mielin poskeeni, enkä edes huomaa makueroa. Jos saan ruokamyrkytyksen, tai jotakin muuta sellaista, menen lääkäriin. En voi kaupassa alkaa tutkimaan jokaista pakkausta - ja sen jälkeen vielä epäillä niitä - tulematta hulluksi. 

Tähän loppuun vielä todettava, että Suomessa paisutellaan ihan väärillä asioilla. Tietysti media paisuttelee sillä mikä myy, mutta lyön pääni vetoa, että olisi paljon mehevämpiäkin juttja kuin hevosenliha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti